Avocat specializat droguri

Modificarea legii drogurilor.

Trebuie avut în vedere faptul că legea drogurilor ( 143/2000) a suferit modificări și completări substanțiale la data de 5 martie 2023 prin Legea nr. 45/2023 publicată în Monitorul Oficial la data de 5 martie 2023.

Astfel la infracțiunile de trafic de droguri de risc sau traficul de droguri de mare risc, inclusiv la infracțiunile de trafic internațional de droguri s-au majorat limitele de pedeapsă după cum urmează:

Art. 2.

(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

Art. 3.

(1) Introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Primul pas, și cel mai important într-o astfel de situație, este acela de a apela la un avocat specializat în acest domeniu. De asemenea, este important să nu dai nici o declarație înainte de a discuta cu un avocat (da, aveți dreptul acesta), mai ales că o declarație poate fi folosită ca probă împotriva ta.

În cazul în care ești subiect a unei anchete de trafic de droguri, contactează Societatea Civilă de Avocați Buneci & Buneci, atât pentru consiliere juridică, cât și pentru reprezentare în instanță cu rezultate cât mai bune. Îți vom oferi un ajutor real, astfel încât să ai parte de un proces echitabil.

Leave A Comment