Avocat specializat etnobotanice

Modificarea Legii nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare.

Legea nr. 45/2023 modifică substanțial legea privind etnobotanicele în sensul că:

Art. 16.

(1) Fapta persoanei care, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile prezentei legi, efectuează fără drept operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

(2) Fapta persoanei care, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile prezentei legi, efectuează fără drept operaţiuni cu produse despre care trebuia sau putea să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 5 ani.”

  1. Art. 17.

Fapta persoanei care, cu intenţie, efectuează fără drept operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.”

Primul pas, și cel mai important într-o astfel de situație, este acela de a apela la un avocat specializat în acest domeniu. De asemenea, este important să nu dai nici o declarație înainte de a discuta cu un avocat (da, aveți dreptul acesta), mai ales că o declarație poate fi folosită ca probă împotriva ta.

În cazul în care ești subiect a unei anchete de trafic de droguri, contactează Societatea Civilă de Avocați Buneci & Buneci, atât pentru consiliere juridică, cât și pentru reprezentare în instanță cu rezultate cât mai bune. Îți vom oferi un ajutor real, astfel încât să ai parte de un proces echitabil.

Leave A Comment